AANMELDEN PROEFLES

CBR Publicaties

 • Meer strafpunten aan jonge bestuurders

  Sinds 2018 zijn er meer strafpunten aan beginnende bestuurders genoteerd. Volgens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kan die stijging door verschillende redenen worden veroorzaakt, bijvoorbeeld door (administratieve) verbeteringen die zijn doorgevoerd bij politie en OM na een evaluatie in 2018.

 • Rijbewijs

  Lange wachttijden aanvragen rijbewijs

  Veel gemeenten kampen met lange wachttijden voor het verlengen van een rijbewijs bij het stadsloket. De achterstand komt door uitval van medewerkers door corona.
  Ook zijn verlopen rijbewijzen tijdens de coronapandemie niet direct verlengd, omdat de geldigheidsduur tijdelijk werd verlengd.
  Veel van die mensen staan nu ook aan de balie.

 • Bijna 90% van de Nederlanders heeft een rijbewijs

  Het merendeel van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder was in 2021 in het bezit van een autorijbewijs (88%) en daarmee ook in het bezit van een bromfietsrijbewijs. Het totale bezit van een bromfietsrijbewijs is 90%. Beide percentages, alsmede het rijbewijsbezit voor de motor, vrachtwagen en bus zijn gelijk aan het bezit in 2019 en 2020. Ook in 2021 heeft 9% geen enkel rijbewijs in zijn/haar bezit.

Wil je beginnen met autorijlessen